FotoalbumsThema Foto's
Voor u geselecteerd
Welkom op onze fotopagina met daarop speciale themafoto's zoals insecten, bloemen, jam maken, kabouters en meer. Veel kijkplezier !
Aardbeienjam maken Deel 1

Hierbij geven wij jullie een kijkje in de geheimen van de keuken waar die o zo lekkere aardbeien jam wordt gemaakt. Wat zou toch het geheime ingredient zijn ?

Aardbeienjam maken Deel 2

Okay, hier komen de geheimen: - Verse aardbeien van eigen tuin - Dezelfde dag er jam van maken - Exact de aardbeien en de suiker afwegen. 900 gram aardbeien is 1 kg gelei suiker: te veel suiker is te dikke jam, te weinig suiker is te dunne jam. Geen gelei suiker speciaal gebruiken maar de normale van 1 kilo.

Aardbeienjam maken Deel 3

En zie daar het eindresultaat ! Maar wat is er nu in de tussentijd allemaal gebeurd ? Ja, dan moet je natuurlijk de foto's even bekijken.

Bijen, Vlinders en andere Insecten

Als de Vlinderbomen bloeien en de zonnebloemen en het gele spul langs de rand van onze tuin dan barst het weer van de insecten op onze tuin die druk bezig zijn om voedsel te verzamelen. Hier de mooiste closeups. De zonnebloemenfoto's op pagina 2 zijn afgelopen weken gemaakt !

Bloemen van dichtbij

Hier wat mooie bloemen foto's van dichtbij. Erg mooi om bij het kruidvat een kalender van te maken, wat we dan ook wel is hebben gedaan. Het zaad van een bloemenmix levert soms wel de mooiste bloemen op ! Het is altijd weer een verassing.

Bramen snoeien

Heb je je weleens afgevraagd hoe je een bramenstruik moet snoeien of heb je net een nieuwe bramenstruik in je tuin geplaatst dan zul je zeker wat hebben aan deze handleiding.

Goudsbloemen

Als je dacht dat er maar 1 soort of kleur goudbloem is dan heb je het mis. Hier het resultaat van 3 jaar kruisbestuiving op onze tuin.

Het hart van de Tulp

Neem een kijkje in deze wonderbaarlijke wereld en verbaas u over de kleuren van de natuur. Als je goed kijkt zie je misschien nog wel een elfje in de tulpen zitten...

Kabouters op onze tuin

Sinds een tijd wonen er ook kabouters op ons complex. Ze schijnen het vooral in onze tuin erg naar hun zin te hebben waarschijnlijk vanwege al die mooie bloemen en struiken. We nemen een kijkje over hun schouder om te zien hoe de wereld er dan uit ziet.

Nieuw aardbeienbed

Een nieuw aardbeienbed maken is heel simpel. Je aardbeienplanten hebben dit jaar als het goed is allemaal nieuwe stekjes gemaakt. Die haal je allemaal uit de grond en kies daarbij wel voor de plantjes met de meeste wortels want die maken de meeste kans. Vervolgens leg je stokken neer of span je draden en je verdeelt ze netjes over gelijke afstand. Plantjes in de grond, water geven en klaar. Nog een aantal belangrijke dingen. Aardbeienplanten laat je niet ouder dan 3 jaar worden. De planten die 3 jaar zijn haal je weg en aan de andere kant, dus niet op dezelfde plek, maak je weer nieuwe rijen. Zo schuift je bed telkens een paar rijen op. Wat ook kan is natuurlijk een nieuw bed op een andere plaats maken. Let er ook op dat er meerdere soorten aardbeienplanten zijn bv die in het voorjaar bloeien en vruchtdragen of in het najaar of heel het jaar door. Laat je hierover informeren als je je plantjes koopt of stekjes krijgt van iemand anders wat voor soort het is.

Oogstfoto's

Soms valt een oogst tegen en soms is hij geweldig. Als hij dan geweldig is dan maken we er natuurlijk wel even een foto van...

Van Erwt naar Diepvries

Hier een speciale reportage waarin je ziet hoe de Erwt opgroeid van zaadje naar zakje oogst in de diepvriezer. Natuurlijk zijn er een hoop tussenstappen zoals goed zaaien, water geven, onkruid wieden, oogsten, erwten uit de peulen halen, even kort koken en dan invriezen.