FotoalbumsLeuke weetjes
Grappig, interessant en leerzaam
Hier vind je interessante weetjes die met tuinieren te maken hebben, grappige nieuwtjes en dingen die wij geleerd hebben de afgelopen jaren.

Open dag Volkstuinvereniging Levenslust 2010

De vereniging waar wij onze tuin hebben - Volkstuinvereniging Levenslust - bestond vorig jaar 50 jaar. Dit werd het hele jaar door gevierd met feestelijke activiteiten. Eind 2009 was er een jubileum commissie opgericht die alles wat met het jubileum te maken heeft in goede banen is gaan leiden. Op de jubileumpagina van Levenslust wordt een terugblik gegeven en kunt u o.a. foto's bekijken en lezen over de geschiedenis van de vereniging.

Wil je meer weten over onze vereniging neem dan een kijkje op de website van Levenslust.

De Postbode komt langs

De paden op het tuincomplex hebben allemaal een eigen naam. Erg grappig was het daarom toen de postbode post kwam bezorgen op het tuin complex voor de Asterlaan 55.
In de nieuwsbrief van de vereniging stond hier verslag van:


Tips voor het maken van Aardbeienjam

De eerste twee jaar dat we jam maakte liepen (achteraf gezien) heel moeilijk te doen om de aardbeien te snijden met een mesje in kleine stukjes totdat... we op het idee kwamen om de eier-snijder te gebruiken om de aardbeien klein te maken.

Gebruik daarbij nog de puree-stamper om het zaakje nog fijner te stampen in de pan en je krijgt zeer mooie jam als eindresultaat. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen ! Nu zitten er geen grote stukjes aardbei meer bovenop als je het potje openmaakt maar is heel de jam fijn en mooi verdeeld !

Ook is het erg handig om een wat kleinere saus-opscheplepel te gebruiken als je de jam uit de hete pan in de potjes doet. Je voorkomt daarbij morsen zodat je geen kleverige potjes krijgt en het gaat een stuk makkelijker.
Zie ook het fotoalbum over Aardbeienjam maken

Bakalking van de tuin

In de nieuwsbrief van onze vereniging was het volgende te lezen over bekalking van de tuin.