Fotoalbums Home > Fotoalbums
Introductie
Ons fotoalbum is ingedeeld op jaar. Iedere maand maken we weer nieuwe foto's van mooie bloemen, insecten of de tuin in z'n geheel. Veel kijkplezier !
Albums in het jaar 2012
Thumbafbeelding fotoalbum juni: Mooie bloemen Juni: Mooie bloemen

Het is begin juni. De rozenboog begint ook weer te bloeien en de eerste aarbeien zijn geplukt en op de boterham terecht gekomen. Dat was weer smullen zeg.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Zomergroei en bloei Mei: Zomergroei en bloei

Er bloeit weer van alles en het wordt al erg mooi zomers groen overal. Dat soms tegen een zeer heldere blauwe Zeeuwse lucht !

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Laatste tulpen Mei: Laatste tulpen

De laatste tulpen staan in bloei. Kijk is naar die tulpen in de voortuin hoe mooi die verkleuren richting roze naarmate ze langer in bloei zijn (voor het verschil zie vorige albums). De hosta's komen ook netjes op (snel slakkenkorrels erbij) en het is inmiddels 26 graden. Alles begint nu echt te komen. De eerste aardbeien staan in bloei. Als laatste nog een kiekje van de clematis van de buurman.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Nog meer tulpen April: Nog meer tulpen

Alle tulpen staan in volle bloei. Wat een pracht en praal is dat. Geniet van de kleuren ! Ook de "plastiek" tulpen (zo noemen we ze maar) in de voortuin doen het weer heel mooi dit jaar.

Thumbafbeelding fotoalbum april: En nog meer tulpen April: En nog meer tulpen

Steeds meer tulpen laten zich zien en er komen steeds meer verschillende kleuren bij. De rest van de tuin moet nog op gang komen. Natuurlijk schijnt ook het zonnetje weer in april.

Thumbafbeelding fotoalbum 31 maart: De eerste tulpen 31 maart: De eerste tulpen

De eerste tulpen staan in bloei. Leuk om te weten is dat onze tulpen altijd in een hele specifieke volgorde gaan bloeien. Eerst komen de rode tulpen, dan de roze en hier en daar een gele en daaarna bloeien ze ineens allemaal.

Thumbafbeelding fotoalbum 21 maart: Lief rupsje 21 maart: Lief rupsje

Dit lieve rupsje liet zich van zijn mooiste kant zien !

Thumbafbeelding fotoalbum 20 maart: Het is weer voorjaar 20 maart: Het is weer voorjaar

Het voorjaar is weer aangebroken. Overal komen knoppen tevoorschijn. De Narcissen en Hyacinten bloeien en de Blauwe Druifjes bloeien weelderig in de voortuin. Nog even en de eerste tulpen zullen hun gezichtje laten zien.

Thumbafbeelding fotoalbum 01 maart: Weer volop Krokussen 01 maart: Weer volop Krokussen

De sneeuw is weer weg en het voorjaarszonnetje laat zich zien. De Krokussen laten zich weer van hun mooiste kan zien en brengen weer kleur terug naar de tuin. Hierna komen dan de Narcissen en de Hyacinten en daarna de Tulpen.

Thumbafbeelding fotoalbum februari: Een dik pak sneeuw Februari: Een dik pak sneeuw

Een dik pak sneeuw bedekte onze tuin in februari. Wat was het weer mooi wit. En tot onze verbazing hier en daar een krokus die zich al liet zien. Speciaal voor hongerlijdende vogeltjes hebben we voer opgehangen. Het was binnen een week allemaal opgepeuzeld dus toen hebben we hem nog maar een keer bijgevuld. Hopelijk worden we van de zomer beloond met vrolijk gefluit !

Albums in het jaar 2011
Thumbafbeelding fotoalbum november: Herfstkleuren in november November: Herfstkleuren in november

In de herst verwent de tuin ons nog met mooie kleuren.

Thumbafbeelding fotoalbum september: Najaar op de tuin September: Najaar op de tuin

Nog steeds is het erg lekker op de tuin. Ook is het weer tijd om nieuwe aarbeienbedden te maken en ons oude bed wat ons 3 jaar lang trouw aardbeien en veel lekkere jam heeft opgeleverd weg te halen. We gebruiken stokken om rechte laantjes te maken ook soms voor het zaaien van dingen. Dat scheelt weer in het spannen van lijntjes. De jonkies gaan het vast wel weer net zo goed doen. Ook staan de paarse bloemen weer in bloei in onze border en de zonnebloem staat nogsteeds te stralen in al haar pracht.

Thumbafbeelding fotoalbum augustus: Bloemen augustus september Augustus: Bloemen augustus september

Door het warme najaarweer bloeit er van alles. De sierafrikaantjes zijn heel groot dit jaar. Deze hebben we nog niet op andere tuinen gezien dus toch wel handig om zaad van het jaar ervoor te bewaren als er iets bijzonders op je tuin groeit en het het jaar daarna te vermenigvuldigen. Achter ons bankje staat de bloemenmix in bloei en voor het eerst hebben we pompoenen aan meterslange scheuten. De niet gezaaide zonnebloem heeft aan 1 stam wel meer dan 20 bloemen.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Volop zomer ! Juli: Volop zomer !

Alles is weer groot aan het worden in de tuin want het is volop zomer. De bloemenmix achter ons bankje is door de regen toch nog erg mooi gaan bloeien. De braam maakt zijn eerste bramen en de pompoen is lange stengels aan het maken. Ook de sierzonnebloemen staan in bloei. Als je goed kijkt zie je enkele mooie insecten waarvan er ook nog 2 zo lijkt het "bezig zijn" ;).

Thumbafbeelding fotoalbum juni: Rondje tuin Juni: Rondje tuin

Ondanks dat de tuin erg droog was in juni (inmiddels heeft het weer geregend) staat alles er goed bij. De Braam staat in volle bloei. De Vlinderboom laat zich weer van zijn mooiste kant zien. Bekijk ook het bloemenalbum want de maand juni leverde weer mooie bloemenfoto's op !

Thumbafbeelding fotoalbum juni: Bloemen in juni Juni: Bloemen in juni

De vele zonuren in juni maakten dat diverse bloemen die voor ons gevoel pas in juli zouden moeten gaan bloeien in juni al hun gezicht lieten zien. De mooie blauwe lucht met hier en daar een wolk zorgde voor foto's die zo weer in een kalender zouden kunnen. Als je je afvraagt hoe die ene vreemd uitziende bloem heet... wel dat is een ballonbloem.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: De vijver en haar bewoners Mei: De vijver en haar bewoners

Met de komst van tientallen Salamanders uit de vijver uit Nieuw Lekkerland en vele slakjes en een Waterlelie staat hij er zeer netjes bij. Stoeltje erbij en genieten maar.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: De Rozenboog op zijn mooist Mei: De Rozenboog op zijn mooist

De Rozenboog kon er dit jaar niet beter bijstaan. Nog nooit is hij zo mooi geweest. En daar kwam nog is bij dat hij misschien wel een maand eerder ging bloeien dan in andere jaren door de vele zonuren hier.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Bloemen in het zonnetje Mei: Bloemen in het zonnetje

Deze bloemen worden in dit album in het zonnetje gezet want dat verdienen ze met al hun schoonheid. Geniet van de kleuren en apparte vormen !

Thumbafbeelding fotoalbum mei: De mooiste bloemen van de maand Mei: De mooiste bloemen van de maand

Op onze tuin gaat geen maand voorbij of er staat wel ergens iets in bloei. Dit zijn de winnaars van deze maand. Wat zal juni ons gaan brengen ? Goudsbloemen in ieder geval...

Thumbafbeelding fotoalbum april: Groen en nieuwe bewoners April: Groen en nieuwe bewoners

Het nieuwe aardbeienbed begint al nieuwe blaadje te krijgen en heeft de winter goed overleeft. De kabouters hebben ons tuintje weer gevonden en ook onze vijver heeft er 2 nieuwe bewoners bijgekregen. Opdracht ovor deze keer: zoek de kikker en de salamander...!

Thumbafbeelding fotoalbum april: Bloembollenfeest April: Bloembollenfeest

Wat een feest was dat in april...mooie Tulpen overal, Narcissen, Hyacinten, Keizerskroon, Blauwe Druif, het hield maar niet op. Mooie kleuren overal !

Thumbafbeelding fotoalbum maart: Het is weer Lente Maart: Het is weer Lente

Het is weer volop lente op onze tuin. Overal mooie Krokussen, Narcissen en Hyacinten en ook de struiken en boompjes krijgen weer nieuwe blaadjes. Wat een pret en zoveel zon.

Thumbafbeelding fotoalbum februari: De eerste Krokussen Februari: De eerste Krokussen

We kunnen er geen genoeg van krijgen van deze eerste Krokussen. Maar er komen er nog meer...

Thumbafbeelding fotoalbum januari: Nat en donkere wolken Januari: Nat en donkere wolken

Het is nat op de tuin. Donkere wolken staan aan het firnament. Is het herfst of wordt het voorjaar. De sneeuw is weg en de tuin is weer zichtbaar. He zie ik daar een groen knopje boven de grond komen. Wat zal de volgende maand ons gaan brengen ?

Albums in het jaar 2010
Thumbafbeelding fotoalbum december: Dik pak sneeuw December: Dik pak sneeuw

Onze hele tuin ligt onder een dik pak sneeuw. Herken jij het nog ?

Thumbafbeelding fotoalbum november: Nazomer November: Nazomer

Ook in de nazomer was het nog goed vertoeven bij mooi weer.

Thumbafbeelding fotoalbum september: Opendag op ons nazomers paradijsje September: Opendag op ons nazomers paradijsje

Deze maand was de Open dag en de tuin zag er pico bello uit. Diverse mensen kwamen nog even lang om onze tuin te bekijken en een praatje te maken. Onze hekjes hadden we mooi versierd met balonnen en vlaggetjes.

Thumbafbeelding fotoalbum september: Chaos op de tuin September: Chaos op de tuin

Door de storm van eind augustus zijn de meeste zonnebloemen geveld waardoor het geheel er nogal chaotisch uitziet. Met heel veel touwen naar alle kanten hebben we de schade weer een beetje kunnen herstellen. De braam toont zich van zijn beste kant met mooie bramen.

Thumbafbeelding fotoalbum augustus: Zonnebloemen in augustus Augustus: Zonnebloemen in augustus

Het is vollop zomer op de tuin. Alles is groot en hoog en indrukwekkend. Naast de rode Zonnebloemen die uiteraard heel mooi zijn hebben we ook nog gele Zonnebloemen dit jaar. Deze hadden we niet gezaaid maar zijn uit zichzelf opgekomen. Ook krioelde het van de bijen deze maand waarvan ook nog mooie closups zijn gemaakt. Deze zijn te zien in het apparte album genaamd Bijen, Vlinders en andere Insecten.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Vele bloemen half juli Juli: Vele bloemen half juli

Het regent Komkommers momenteel. Ook staan de rode zonnebloemen eindelijk in bloei (meer fotos volgen) en de Afrikaantjes zorgen ook voor mooi plaatjes.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Begin juli gehele tuin Juli: Begin juli gehele tuin

De Rozenboog staat er weer erg mooi bij dit jaar en ook de vijver bruist van het leven. De mais is in volle groei. Om het grasveld heen hebben we een border met Afrikaantjes gemaakt.

Thumbafbeelding fotoalbum juni: Bijzondere foto's Juni: Bijzondere foto's

Met de regen en de warmte van de afgelopen tijd heeft de tuin een aantal bijzondere groeischeuten gehad. Kijk maar eens wat daar in onze vijver zit...jawel een Waterlelie. En als je goed kijkt nog een knop voor de volgende ook. Verder merkwaardige bolletjes bij de Conifeer, mooi Kruisbessen, een nu al weer schitterende Rozenboog, bloeiende Courgette en Zonnebloemen die een nek aan nek race doen om wie het snelst kan groeien !

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Overzicht tuin Mei: Overzicht tuin

Het was erg droog de afgelopen tijd maar de tuin heeft het overleefd. Normaal gesproken zouden we al aardbeien hebben maar je moet nu nog hard zoeken naar de eerste rode aarbei. Binnenkort weer jam maken hopelijk.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Groente en bloemen Mei: Groente en bloemen

Door de warmte van de afgelopen 2 weken is alles erg snel opgekomen. De Erwten, Spinazi, Mais, Afrikaantjes en Zonnebloemen zijn allemaal boven verwachting goed opgekomen ! De bessenstruiken staan in volle bloei en de Aardbeien beginnen te bloeien. Ook hebben we nog 2 komkommer planten en een courgette plant bij Kesteloo gekocht. Deze staan in het kweekkasje waar het voelt en ruikt naar tropische taferelen.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Snoeptulpen April: Snoeptulpen

We hebben vorig jaar nog een aantal hele speciale tulpenbollen in de grond gedaan. De kleuren zijn zoooo appart, roze, lichtgroen, het lijkt wel snoep (of plastic). In ieder geval.... zeer appart en zeer mooi.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Keizerskroon April: Keizerskroon

Hier een mooie reportage van de Keizerskroon ! Een van de Keizerskronen zou rood moeten zijn volgens de verpakking maar met "dank" aan Intratuin hebben ze beide dezelfde kleur. Iets wat ons nu al vaker is overkomen bij hun. Gelukkig zijn ze er niet minder mooi op.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Bloemen deel II April: Bloemen deel II

De Tulpen staan bijna weer in volle bloei maar enkele knoppen zijn nog dicht dus het wordt nog mooier. Onze tuin is ook dit jaar weer een van de weinige tuinen met bollen in de grond ! Nieuw zijn onder andere de Blauwe Druif en de Keizerskroon.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Bloemen deel I April: Bloemen deel I

De Narcissen en Hyacinten staan in bloei en er komt weer vollop leven ! Ook vliegen de eerste Kapoentjes al in het rond met een voorkeur voor kabouterhoedjes om lekker op te zitten en van de tuin te genieten.

Thumbafbeelding fotoalbum maart: Krokussen en vijver Maart: Krokussen en vijver

De lente staat voor de deur. De Krokussen staan in volle bloei en overal komen de bollen op die we vorig jaar in de grond hebben gestopt. Ook de vijver heeft de winter goed overleefd. Vorig jaar zei ik: "het wordt een koude winter en een warme zomer". Het eerste gedeelte is toe nu toe uitgekomen.

Albums in het jaar 2009
Thumbafbeelding fotoalbum september: Foto's in het najaar September: Foto's in het najaar

Hier nog wat nazomerfoto's van de tuin. Er bloeit nog erg veel en de stekelplant achter ons bankje maakt een mooie grote bloem die we natuurlijk nog verder zullen fotograferen. Op de tuin van de buurman verschijnt een reusachtige kas. De buurman wist zelf ook niet dat hij zo groot was toen hij hem kocht. In het voorjaar gaat het glas erin.

Thumbafbeelding fotoalbum augustus: Bloemen, insecten en vlinders Augustus: Bloemen, insecten en vlinders

De vlinders en insecten vliegen af en aan wat mooie plaatjes opleverde. De mais begint te bloeien en alles staat er netjes bij. Vandaag zijn de eerste kikkers gesignaleerd in de vijver ! Wie had dat nou gedacht ! Helaas had ik mijn camera niet bij me.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Zomerbloei Juli: Zomerbloei

De mooiste bloemenfoto's van de zomer.

Thumbafbeelding fotoalbum juni: Bloemen, vijver en overzicht tuin Juni: Bloemen, vijver en overzicht tuin

De bloemenmix is nog aan het groeien. De spinazie zit inmiddels in de vriezer. Nog een paar daagjes en we kunnen de erwten oogsten en invriezen. Wat het altijd weer goed doet is Courgette en Mais. Ook de Spitskool zit in de grond. Van iemand anders op het complex hebben we extra plantjes voor in de vijver gekregen en wat slakjes en dat doet het allemaal prima en ook de bloemen daar zijn dit jaar weer spontaan opgekomen. Ook de zomerbollen komen boven de grond.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Overzicht gehele tuin Mei: Overzicht gehele tuin

De tuin staat er netjes bij. De aarbeien staan in volle bloei en de spinazie is opgekomen en als die goed is gaan we daar mais in zaaien en koolplantjes zetten. Ook hebben we weer allelei bloemenmixen gezaaid dus dat wordt weer een verrassing wat voor moois daar uit gaat komen.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Bloemen, Erwten en Spinazi Mei: Bloemen, Erwten en Spinazi

De afgelopen 2 weken groeiden er flink veel aarbeien. Totaal hebben we 32 potjes Jam gemaakt. De tuin is na de flinke regenval van de afgelopen tijd nu al weer aan de droge kant. Maar er bloeit al weer wat moois en andere planten krijgen knoppen. De erwten zijn nu netjes opgekomen en bloeien ook al. De spinazi is bijna rijp voor de oogst. Het vijvertje is inmiddels aangevuld met wat nieuwe waterplanten en begint wat tekenen van leven te vertonen.

Thumbafbeelding fotoalbum april: De Tulpen staan weer in bloei April: De Tulpen staan weer in bloei

De Tulpen doen het dit jaar weer erg mooi. Opmerkelijk genoeg zijn wij een van de weinige tuinen op het complex met Tulpen. We genieten er dan ook extra van. Hier weer de mooiste kiekjes.

Albums in het jaar 2008
Thumbafbeelding fotoalbum juli: Groente op onze tuin Juli: Groente op onze tuin

De Courgette doet het heel goed dit jaar ! En kijk is naar de Komkommer foto's als je wilt weten waar Komkommers vandaan komen.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Veel mooie bloemen Juli: Veel mooie bloemen

De tuin is al weer op het toppunt van zijn pracht. Hier weer wat prachtige foto's van de bloemen op de tuin.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Vlinderboom en andere bloemen Juli: Vlinderboom en andere bloemen

De Vlinderboom staat er weer prachtig bij dit jaar. Jammer dat geur niet met foto's mee zou kunnen anders zou je hem nog ruiken ook. En de bloemen mix en de andere planten gaan richting volle zomerbloei.

Thumbafbeelding fotoalbum juni: Roos Braam Kiwi en Groente Juni: Roos Braam Kiwi en Groente

Kijk eens hoe mooi die roos bloeit ! Ook de braam staat goed in bloei, de lage bonen staan in bloei en de eerste Courgette is al geplukt. En zie je die mooie tros tomaten, dat wordt weer smullen (als je van tomaten houdt). De Kiwi begint er wel heel merkwaardig uit te zien, bijna alien-achtig !

Thumbafbeelding fotoalbum juni: De natuur van dichtbij Juni: De natuur van dichtbij

Het leek me leuk om weer is wat foto's vanuit een ander prespectief te maken. Die levert toch onverwachts mooie plaatjes op.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Aardbeien en voortuin Mei: Aardbeien en voortuin

Met enig knutselwerk hebben we een mooi aarbeienrek gemaakt. En geloof het of niet, we hebben de eerste jam alweer gemaakt. En kijk nog is naar die foto's van een paar maanden geleden. Wat een verschil !

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Achter en zijtuin Mei: Achter en zijtuin

Ook de achtertuin en zijtuin doen het goed. De Russische boom staat er mooi bij en de Varens zijn mooi groen. En kijk is naar de Clematis en de Braam.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: De groente doet het weer goed Mei: De groente doet het weer goed

De Mais groeit als kool ! Gisteren hebben we de eerste Spinazie gegeten, de Courgette is in bloei en de eerste Tomaatjes en Komkommers zijn ook al zichtbaar.

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Meer nieuwe vaste planten Mei: Meer nieuwe vaste planten

We zijn de laatste tijd regelmatig in de Intratuin te vinden voor meer en nieuwe vaste planten. Er zijn al wat tientallen euro's doorgegaan om ook het siergedeelte van de tuin voor meerdere jaren mooi te maken (Intratuinbonnen zijn altijd welkom...;-).

Thumbafbeelding fotoalbum mei: Tijd om te zaaien Mei: Tijd om te zaaien

De tuin is nu een beetje opgedeeld in links aardbeien en siertuin en rechts groente tuin. We hebben Obergien, Komkommer, Paprika, Courgette, Tomaten en Sla planten gekocht en Spinazie, Mais, Peeen (wortels), Krootjes (rode bietjes) en Stok- en Snijbonen gezaaid.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Meer Tulpen April: Meer Tulpen

Hier nog wat mooie kiekjes van de tulpen !

Thumbafbeelding fotoalbum april: Nieuwe vaste planten April: Nieuwe vaste planten

Nog meer tulpen nu ook gele. Ze worden steeds mooier ! Ook hebben we nieuwe vaste planten en struiken gekocht. Wat een feest ! Waarschijnlijk komt er nog wel een extra album met tulpen foto's !

Thumbafbeelding fotoalbum april: Eerste Tulpen April: Eerste Tulpen

Vorig jaar hebben we 200 bollen in de grond gestopt ! Zie hier het resultaat !

Thumbafbeelding fotoalbum februari: Eerste bollen weer boven de grond Februari: Eerste bollen weer boven de grond

Ieder jaar wordt de lente weer mooier op onze tuin met al die bollen in de grond. Hier weer de eerste Krokussen in februari.

Albums in het jaar 2007
Thumbafbeelding fotoalbum mei: Nieuwe Rozenboog ! Mei: Nieuwe Rozenboog !

Nu zijn we al weer aardbeien aan het oogsten en Jam aan het maken. Zoals je kunt zien zijn we de trotse eigenaar van een nieuwe Rozenboog. Deze hebben we kadeau gekregen inclusief het plaatsen ervan.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Tulpen April: Tulpen

Hier weer nieuwe bloemenfoto's van de (droge) tuin. Een mooi begin ! En dat begin april ! De tulpen op het eind zijn van de overbuurman.

Thumbafbeelding fotoalbum februari: Eerste bloemen al in februari Februari: Eerste bloemen al in februari

Wordt het een vroege lente ? Het is al weer tien graden. De bloemetjes komen al weer boven de grond. Hier de eerste kiekjes.

Albums in het jaar 2006
Thumbafbeelding fotoalbum augustus: Laatste album 2006 Augustus: Laatste album 2006

Hier even wat nieuwe foto's nadat het een week flink geregend heeft. Sommige bloemen zijn uitgebloeid, andere beginnen net. De mini zonnebloemmen zien er erg lief en bol uit. We eten al een tijdje heerlijk komkommer en gisteren hebben we nog twee courgettes geplukt.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Bloemen en Paprika Juli: Bloemen en Paprika

Er bloeit weer van alles. Ook de (mini)zonnenbloemen doen hun naam eer aan. Al met al weer wat mooie plaatjes ! De paprika's hebben de klap van de kou overleeft en krijgen nu mooie paprika's. We hebben ze in minstens vier kleuren.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Om een kalender van te maken Juli: Om een kalender van te maken

De tuin staat er mooi bij. De bloemenmix is een groot suxes. Kijk eens wat een mooie bloemen. Je kan er zo een kalender van maken. Ook de Bijtjes doen hun werk.

Thumbafbeelding fotoalbum juli: Onze eerste aardbeienjam Juli: Onze eerste aardbeienjam

Zelfs na heel veel aardbeien weg te hebben gegeven waren het er nog teveel. Uiteindelijk hebben we 14 potjes overheerlijke aardbeienjam gemaakt. De Braam krijgt mooie nieuwe takken en ook de Kiwi groeit nog steeds. De mais die we voor de tweede keer gezaaid hebben komt nu op, de Courgette doet weer volop mee en de eerste Komkommers zijn al geoogst. Ook de stokbonen zien het levenslicht.

Thumbafbeelding fotoalbum juni: Het regent aardbeien Juni: Het regent aardbeien

Het regent aardbeien ! Emmers vol ! Door de kou heeft alles een kleine achterstand en de sla en mais zijn niet opgekomen. Die hebben we dus opnieuw gezaaid. Verder zijn de eigen bloemenmixen mooi opgekomen. Met het mooie weer komt het vast allemaal wel goed. Ook de stokbonen staan er weer en de Meloen en Komkommer zijn weer van de partij. Ook de braam krijgt nieuwe scheuten. We gaan lekker jam maken en zien uit naar een fleurige bloementuin over een week of twee.

Thumbafbeelding fotoalbum april: Flink opgeknapt April: Flink opgeknapt

De tuin gegint een beetje zijn eerste indeling te krijgen. De eerste rabarber is inmiddels al geoogst. Hele dikke stengels wel minstens 5 kilo. Ook krijgt de rabarber bloemen. De bessenstruiken zijn uitgelopen en gaan al bloeien.  We hebben onze eigen bloemenmix gemaakt van zaad van de bloemen van vorig jaar. Ook zijn bijna alle bollen uitgekomen en die geven de meest bijzondere bloemen. De viooltjes doen het ook prima. Wat hebben we aan groente al gezaaid ? Rode Bietjes, Peeen, Radijs, Spinazie, IJsbergsla en Groene Sla, Andijvie en verder van de bloemen nog Afrikaantjes en Goudsbloemen gezaaid. Ook de nieuwe Aardbeienplanten gestekt van vorig jaar zijn mooi uitgelopen en bloeien inmiddels al. Dat wordt smullen. Onder het zijl hebben we Meloen en Komkommer gezaaid en binnenkort zaaien we nog Mais en Courgette. De tulpen van de overbuurman doen het ook prima. Als laatste hebben we nog 4 kleuren Paprika planten gepoot en 1 Cherrie Tomatenplant. Daar foto's van volgende maand...